GOMT

GOMT – Get OfF Me Tools

Nauja sąvoka man, kurią bandžiau aiškintis gavus dovanų mažąjį Hatchling, kuris man buvo pristatytas kaip GOMT atstovas.

Verčiant sąvoką, gautųsi kažkas panašaus kaip “atstok nuo manęs įrankis“. Tai ir įrankio vizualinis vaizdas leido man suprasti, kad tai kitokio pobūdžio įrankis, nei, tarkim, peilis. Greičiausiai jis gali sužeisti, net gana smarkiai, jei pateks į įgudusias rankas, tačiau bendruoju atveju jo paskirtis kitokia.

Sąvokos tikrinimas kaip visada prasidėjęs nuo Google, rezultatų, deja, nedavė. Tik vedė link fatlazycat puslapio ir Dave Taylor – mano Hatchling kūrėjo. Mano laimei, Dave’as sutiko man trumpai atrašyti ir paaiškinti GOMT sąvoką.

“Dauguma žmonių mėgsta nešiotis peilį arba pistoletą. Tačiau ne visada tai gali pasiimti su savimi. Normalaus dydžio peilis ar pistoletas tikrai gali padaryti daug daugiau nei GOMT, tačiau tai “kainuoja“ daugiau vietos ir pinigų taip pat. GOMT neužima daug vietos ir padeda nutraukti kontaktą su užpuoliku. Pavyzdžiui, tvirtas rašiklis padidina naudojamą jėgą atakuojant rankas, riešus, akis ar gerklę. Visi taikiniai turėtų duoti rezultatą – papildomo laiko kontakto nutraukimui ar atsakomajai atakai. GOMT – paprastas įrankis su kuriuo truputį pasitreniravus ir tinkamai panaudojus, galima vietoj blogos dienos – turėti gerą. Kai kurie žmonės pasirenka nešiotis GOMT papildomai su peiliu ar pistoletu. Tai padidina tikimybę, kad reikiamu metu po ranka bus koks nors tinkamas įrankis“.

IMG_6705

Sakyčiau aprašymas labiau tinka amerikiečių kultūrai, tačiau galbūt bendresniam požiūriui susidaryti vis tiek gelbėja ir šis. Kad būtų išsamiau dar parašysiu apie patį Dave Taylor (aprašymas paimtas iš fatlazycat puslapio):

FLC Knives yra nesiilsinčių Dave Taylor minčių produktas. Dave Taylor yra normalus vyrukas, gyvenantis Ontario, Kanadoje. Dienomis jis dirba gamybinėje industrijoje ir džiaugiasi laiku praleistu su šeima. Dave’as taip pat per daug keikiasi ir kartais kalbasi pats su savimi. Jo aistra yra funkcionalus dizainas ir jis labai mėgsta optimizuoti procesus.

Dave’as nuo vaikystės žavėjosi aštriais ir smailiais daiktais. Savo pirmąjį “tikrąjį“ peilį jis pagamino būdamas dešimties metų – virtuvinį peilį pagaląsdamas pagal savo skonį su Dremel.

Niekas nenustebo, kai Dave’as įsidarbino mėsininku vietinėje parduotuvėje. Čia jis išmoko, kaip turi atrodyti geras darbinis peilis, kaip tinkamai naudoti ir galąsti ir, žinoma, kaip išdoroti mėsą peiliu. Dave’ui pradėjo darytis nuobodu, tad jis nusprendė viską, ką išmoko, taip pat išmokti daryti kaire ranka. Nauji mokymai truko porą mėnesių ir tada Dave’as pradėjo ieškoti naujų iššūkių.

Po kelių klaidžiojimų, Dave’as grįžo prie peilių ir įrankių gamybos. Dave’as gamina įrankius ir kariškiams, ir teisėsaugai, ir žmonėms, kurie mėgsta leisti laiką lauke. Taip pat jis mėgsta testuoti peilius.

Jo aistra – tiekti įrankių sprendimus papuolusiems į pavojų, kadangi niekad netrūksta problemų, reikalaujančių sprendimų, dalykų, kuriuos galima išmokti, bei žmonių, su kuriais galima susipažinti.

Parašykite komentarą